Wij maken gebruik van cookies

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik begrijp het

Anne Feenstra`s ervaring met Born sportvoeding met de Limburg Loopt Lekker trail

Nadat ik een DNF op de Salland Trail had gelopen omdat ik zo dom was geweest om met een gebroken teen te gaan starten op de 50 mijl (80km) kwam direct bij mij en mijn loopmaatjes het idee om een andere lange trail op het programma te zetten. Zo kwamen mijn getrainde kilometers toch nog van pas. Het werd het 100 kilometer lange parcours van de Limburg Loopt Lekker trail (voorheen Limburg zwaarste) deze trail kenmerkt zich tevens door de 2300 hoogtemeters. Toch een totaal andere uitdaging, zeker wat voeding betreft. Nou had ik al een aantal ulta’s gelopen, maar de voeding bleef een probleem.

Vaste voeding krijg ik schijnbaar niet weg tijdens het lopen, dus ben ik aangewezen op gel en sportdrank. Maar bij een 100 kilometer trail kan je niet alleen teren op een paar ‘klodderige’ gelletjes die ik ternauwernood weg krijg of die direct weer met de nodige krampen of omhoog of omlaag komen. Om nog maar niet te spreken van al die lekkere bars’ met de nodige beloofde energieën. Zeker als het wat ‘frisser’ is zijn die bars’ niet te kauwen en met warm weer heb je een gesmolten pikkerige derrie in je camelbag. Al met al best een ‘dingetje’ dat gedoe met die voeding onderweg…

Nadat ik op een donderdagmiddag mijn camelbag aan het pakken was voor het weekendje Limburg Loopt Lekker, we zouden vrijdag met ons drieën naar Limbug vertrekken om te overnachten want de start was om 6.00 uur zaterdagochtend, kwam ik er onfortuinlijk achter dat ik er een aantal van die ‘klodderige’ gelletjes uit hun verpakkingen waren gelopen en mijn hele doos met ultavoer besmeurd had met pikspul. Voeding bestellen ging niet meer, dat zou niet op tijd bezorgd worden. Help, wat nu??? Even overviel mij een totale paniek. Ik ook altijd met mijn voorgenomen goede voorbereiding. Zucht. Toen bedacht ik mij dat ik bij de DA in Hellendoorn wel eens sportvoeding had zien liggen. Dus hup met mijn autootje naar Hellendoorn.

Gelukkig zag ik het rek met voeding direct staan toen ik binnenkwam en Jan, die zelf die dag in de winkel stond, heeft mij alles uitgelegd over de sportvoeding van BORN. Het klonk wel goed, maar mijn ervaring met gelletjes deed mij toch wat twijfelen… Ik dacht toch maar meenemen die handel en gewoon uitproberen. (Ik had ook niet echt veel keuze) Hoewel ik dat normaal altijd in een training doe, want wat is het vaak misgegaan, de bosjes ken ik overal en boven een slootje staan nekken kost mij dan ook geen enkele moeite, heb ik de gok genomen en ben met een voor mij compleet onbekend sportvoedingmerk op pad gegaan voor een prachtige lange ultra.

Om 6.00 uur begonnen we die 11e mei aan onze 100km. De verzorging was prima geregeld, elke 10 kilometer een verzorgingspost met het meest lekkere eten: vlaaien, pudding, zelfs broodjes gebakken ei werden ons voorgeschoteld. Laat ik dat nou net niet verdragen tijdens het lopen. Ik had voor het eerst een extra toevoeging in mijn water gedaan, ook een gokje natuurlijk, maar mijn gevoel zei dat het meer goed dan kwaad kon. Jan had mij Watts & Minerals meegegeven. Dit is een bruistablet die je oplost in water of als ‘upgrade’ op warme trainingsdagen toevoegt aan je sportdrank. De bruistabletten bevatten de electrolyten magnesium, natrium, kalium, chloride en calcium. Hiermee ondersteunt deze het energieniveau, de energiestofwisseling en draagt deze bij tot een goede elektrolytenbalans (magnesium). Daarnaast is calcium goed voor de werking van de spieren.

Ik ben op VP2 (20km) begonnen met het eerste gelletje, een BORN super liquid gel. Smaakte lekker fris, ik had de limoen variant en ik dronk het zo weg. Wat een uitkomst zo’n ‘drinkgelletje’. Eindelijk eens geen klodderige gel die ik niet wegkrijg of die mijn maag niet verdraagt. Dat bood perspectief. Bij de volgend VP begon ik toch ook wel honger te krijgen, althans, mijn maag gaf aan toch iets te willen. Tijd voor een BORN XTRA BAR CARAMEL. Een energiereep met een heerlijke smaak van… caramel. Deze energiereep heeft de ideale 2:1 glucose/fructose verhouding, waardoor je meer koolhydraten kunt opnemen tijdens inspanning. Zeker voor de lange duur is het een uitkomst.

Ik heb in principe alleen gelopen op de voedingssupplementen van BORN, op een enkele hand chips en een aantal heerlijke bekers Fanta na, want dat smaakt altijd heerlijk tijdens een trail. Nog voor het donker werd bereikten wij de finish en direct daarna heb ik nog een RECOVERY shake protein drankje genomen. Wel de kant en klare variant, lekker handig in de auto op de terugweg. Perfect voor het herstel na deze zware trail. Want we hadden natuurlijk wel de kilometers getraind, maar die hoogtemeters waren toch iets wat wij hier in Salland niet kennen.

Kortom een prachtige beleving met eindelijk eens de juiste voeding voor mij!!! Er ligt alweer een nieuwe doos met BORN producten klaar, want dit weekend gaan we de Veluwe Zoom Trial(60km) lopen. Uiteraard neem ik deze voeding weer mee, is mij echt super bevallen!

Sportieve groet van Anne Feenstra

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×