Wij van DA Fredriek zijn voordurend bezig met je gezond en mooi voelen. Veel komt ook van binnenuit. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. daar hoort lekker eten ook bij. Met onze reform producten bieden wij een zo breed mogelijk lekker EN gezond assortiment aan.
Wij houden van koken en proberen regelmatig nieuwe recepten uit. Hieronder de 6 leukste en lekkerste recepten volgens ons;
Hak de noten grof met een mes. Doe de havervlokken, dadels en kaneel in een blender en hak grof. Roer de noten erdoor.
Verwarm de honing, water en de kokosolie in een pannetje.
Voeg je havermengsel toe en roer goed.
Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Dit gaat makkelijker als je het bakpapier eerst tot prop verfrommelt, je krijgt het dan beter in de hoeken.
Verdeel de massa over het bakblik en strijk glad met de achterkant van een lepel. Ga voor ongeveer een centimeter dikte.
Bak mooi bruin in ongeveer 20 minuten. Het mag nog een klein beetje zacht zijn.
Laat 5 minuten afkoelen, snijd dan voorzichtig in repen en laat vervolgens verder afkoelen.
Eet smakelijk!
Boekweit sinaasappel/chocolade ontbijtpap
INGREDIENTEN
40g Bountiful boekweitvlokken
150 ml (plantaardige) melk
1 el Bountiful chiazaad
2 el Bountiful lijnzaad
1 el Bountiful kokosolie
Drupje citroensap
Sinaasappel
Een stukje pure chocolade
BEREIDING
Maak de pap de avond van tevoren! Doe de boekweitvlokken, lijnzaad, citroensap en chiazaad in een kom en schenk de melk erover. Roer dit goed door.
Dek de pap af met huishoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.
Haal de pap uit de koelkast en schep de kokosolie erdoor. Smelt deze indien nodig wel eerst even.
Maak je pap af met fruit en chocolade. De pap is ook lekker met honing en noten en ander vers of gedroogd fruit.
Maak je pap af met fruit en chocolade. De pap is ook lekker met honing en noten en ander vers of gedroogd fruit.
Eet smakelijk!
Glutenvrije pannenkoeken vol vezels
INGREDIENTEN
250 g Bountiful boekweitmeel
2 theelepels Bountiful psyllium husk vezels
Ongeveer 450 ml (plantaardige) melk
Een snufje Bountiful zeezout
BEREIDING
Meng de meel, vezels en het zout in een kom.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag van yoghurt dikte. Door de vezels zal het beslag steeds wat dikker worden, dit is niet erg, voeg eventueel nog wat extra melk toe.
Bak de pannenkoeken in een beetje kokosolie of boter.
Draai de pannenkoek om als de bovenkant min of meer droog is.
Havervlokken / haverzemelenkoekjes
INGREDIENTEN
50g boter op kamertemperatuur
100g Bountiful kokosbloesemsuiker
1 ei
4 el melk
150g Bountiful havervlokken fijn
50g Bountiful haverzemelen
100g Bountiful rozijnen
2 el Bountiful speltmeel of speltbloem
1 tl kaneel
1 snuf Bountiful zeezout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Laat de rozijnen wellen in heet water.
Roer de boter zacht. Voeg de suiker toe en daarna het ei en de melk. Meng goed.
Meng de bloem, de havervlokken, de haverzemelen, het zout en de kaneel door elkaar.
Meng het droge mengsel door het botermengsel.
Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan het deeg.
Maak 12 bergjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in ca 25 min gaar in de oven.
Eet smakelijk!
Pindakaas brokken
INGREDIENTEN
240g pindakaas
125g (7 el) Bountiful weide honing
50g (4 el) Bountiful kokosolie
240g Bountiful havermout
2 eieren
175g Bountiful fruitbeleg
1 handje pinda’s
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Smelt 180 gram van de pindakaas, 4 eetlepels honing en 3 eetlepels kokosolie op laag vuur in een pannetje door elkaar. Dit betekent dat je nog 1 el kokosolie, 3 el honing en 60g pindakaas over hebt.
Vermaal ondertussen 120 gram havermout in de keukenmachine.
Kluts de eieren, meng met de vermalen havermout en 60 gram van de onvermalen havermout.
Schep, wanneer alles goed door elkaar is gesmolten, ook het pindakaasmengsel door het havermoutmengsel.
Verdeel het mengsel over de brownievorm en druk voorzichtig aan. Bak vervolgens 20 minuten in de oven.
Hak de pinda’s fijn, zet even weg.
Verwarm de overige (60g) pindakaas, (3el) honing en (1el) kokosolie in een pannetje, schep de overige havermout (60g) en de fijngehakte pinda’s hier doorheen. Haal van het vuur, zet even weg om af te koelen.
Verwarm ondertussen het fruitbeleg ongeveer 5minuten in een pannetje en roer regelmatig.
Verdeel het fruitbeleg over de afgebakken laag havermout, kruimel het havermout-pindakaas mengsel hier overheen en bak nog ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat vervolgens helemaal afkoelen en snijd daarna in vierkantjes.
Havermoutcrumble ontbijt
Ingrediënten
2 el Bountiful of Boerjan Havervlokken fijn
2 el Bountiful of Boerjan Amandelmeel
2 el Bountiful Kokosolie
1 el Bountiful of Boerjan Weidebloemen Honing
100g (diepvries) fruit
1 appel
75 gram walnoten (Bountiful of Boerjan)
Bereiding
Schil het fruit en snijd het daarna in blokjes. Bij diepvriesfruit is dit natuurlijk niet meer nodig. Meng het fruit door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het fruit in 2 kleine ovenschaaltjes of 1 iets grotere.
Doe nu de havermout, het amandelmeel, de kokosolie en de honing in een kom. kneed alles goed door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de walnoten klein en meng dit erdoor.
Strooi de crumble over het fruit en bak vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de crumble mooi goudbruin kleurt.
Eet met een beetje Griekse yoghurt, kwark of een plantaardige variant.