Lekker recept! Gezond bananenbrood met havermout & abrikozenkoek
Zoals jullie misschien wel weten, hebben wij een uitgebreid reform assortiment in beide winkels.
Wij vinden het zelf leuk om recepten uit te proberen. Daar is het nu ook een mooie tijd voor toch?!
Graag willen wij de volgende recepten met jullie delen. Echt een dikke aanrader! Super lekker en heel leuk om je eigen variaties hierop te maken.
Abrikozenkoek
INGREDIENTEN
100g kokosbloesemsuiker
200g dadels
225g gedroogde abrikozen
120 ml sinaasappelsap
200g speltbloem
1 zakje baking soda
170 gram vloeibare margarine
200 gram kokosbloemsuiker
160 gram havervlokken fijn
Snuf zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden
Snijd de dadels en de abrikozen klein
Doe 100g kokosbloesemsuiker met de dadels, de abrikozen en het sinaasappelsap in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren totdat het vocht bijna verdampt is. Haal de pan van het vuur.
Meng speltbloem, havervlokken, zout en baking soda door elkaar. Doe in een andere kom de vloeibare margarine en roer daar 200g kokosbloesemsuiker door. Voeg dan het bloem- en de havermoutmengsel toe en kneed tot een bal. Verdeel de bal in tweeën.
Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm in en bestrooi met bloem. Verdeel 1 deegbal over de bodem van de bakvorm en druk voorzichtig glad.
Schep het abrikozenmengsel op de bodem en spreid uit.
Verkruimel nu de rest van het deeg over het dadelmengsel en druk voorzichtig met de achterkant van een lepel iets aan.
Bak in 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan in vierkanten.
Eet smakelijk!
Bananenbrood met havermout
Ingrediënten voor het beslag
3 eieren
3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram zonder schil)
1 tl kaneel
Snufje zout
150 gram havermout
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
75 gram gemengde noten
Dadels (toevoegen naar smaak)
Olie (bijvoorbeeld kokosolie), om de cakevorm in te vetten
– Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
– Vet de cakevorm in met olie en bekleed de cakevorm met wat bakpapier.
– Pureer de bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer/blender.
– Voeg de kaneel, de zout en 1 voor 1 de eieren toe en mix dit totdat er een gladde massa ontstaat.
– Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havervlokken zien.
– Snijd de noten fijn en roer deze door het beslag.
– Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven. Om te checken of het brood gaar is, kun je een satéprikker in de cake prikken. Zit er geen beslag meer aan als je deze eruit haalt? Dan is het brood gaar.
– Haal het brood uit de vorm (hiervoor kun je goed het bakpapier gebruiken) en laat het afkoelen.
– Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast, op deze manier blijft het ongeveer 3 dagen goed.
Tips!
Wanneer je liever een fijn en glad beslag hebt, gebruik dan fijne havervlokken.
Gebruik rijpe bananen. Dit is gemakkelijk met het blenden en geeft het brood een lekkere zoete smaak.
Je kunt het bananenbrood ook goed invriezen. Bewaar de plakjes dan afzonderlijk in diepvrieszakjes.
Hou je van extra zoet, voeg dan wat honing of agavesiroop toe.
Hou je van chocola? Vervang de helft van de noten dan door wat pure chocola.
Bronnen: Paulines keuken & Rutger bakt.
De ingrediënten:
havermout, dadels, notenmelange & wijnsteen bakpoeder shop je nu samen van € 15,84 voor €12,50