Wij maken gebruik van cookies

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik begrijp het

Lekker recept! Worteltjestaart

Om alvast in de oranje stemming te komen hebben we een nieuw recept wat ook oranje kleurt, namelijk worteltjestaart!

Wat ben je nodig?

  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 3.5 el kokosolie
  • 30 g havermeel
  • 50 g boekweitmeel
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 tl koek en speculaaskruiden
  • 300 g geraspte wortels
  • 3 el rozijnen (geweld en drooggedept)
  • 3 tl limoen zeste
  • 3 el walnoten (grof gehakt)

Hoe bereid je de worteltjestaart?

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de eieren, kokosolie en honing.
  • Voeg het meel, de bakpoeder en de kruiden toe. Meng goed door elkaar.
  • Schep de wortel,  limoen zeste en de rozijnen door het beslag
  • Doe het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 15 cm doorsnee.
  • Bak de taart in 55 minuten gaar. Controleer of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker schoon uit de taart, dan is de taart gaar.

TIP

Maak de worteltjestaart af met een lekkere topping van roomkaas gemengd met poedersuiker. Of kies je voor een topping van roomboter gemengd met vanillepoeder en gojibessenpoeder?

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×