De trend op dit moment, baked oats. Misschien heb je het al ergens voorbij zien komen social media. Deze trend moesten wij natuurlijk ook zelf proberen en we kunnen stellen dat het een heerlijk ontbijt is!
Wat ben je nodig voor 1 persoon?
50 g havermout (Instant Havermout van Boerjan)
70 ml melk (Zuivelproducten van Raamsteeboers Zuivel)
1 ei (Eieren van Raamsteeboers Zuivel)
1 tl wijnsteen bakpoeder (Bountiful)
Stukjes biologische melk chocolade (Meybona)
Geschaafde biologische melk chocolade (Meybona)
Biologische agavesiroop (Boerjan)
Ovenschaaltje
Boter om in te vetten
Hoe bereid je de baked oats?
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het ovenschaaltje in.
Mix de havermout met het bakpoeder en de kaneel.
Voeg de melk en het ei toe en roer goed door tot er een mengsel ontstaat.
Leg een aantal stukjes chocolade in het mengsel. Zorg dat deze goed worden bedekt door het mengsel.
Strooi als laatste wat chocolade schaafsel over het mengsel als topping.
Zet het ovenschaaltje voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Top af met wat agavesiroop.
TIP
Vervang de chocolade topping door nootjes en/of stukjes fruit!