Een makkelijk te maken healthy en lekkere snack!
Wat ben je nodig voor ongeveer 18 balletjes?
- 200 g dadels (Boerjan dadels zonder pit)
- 170 g verschillende (ongebrande) noten (Boerjan notenmelange)
- 60 g kokosolie (Boerjan kokosolie bio)
- 4 tl rauwe cacao (It’s Amazing cacao crisps)
- 4 el geraspte kokos (It’s Amazing kokos rasp)
- Blender of keukenmachine
- Mengkom
Hoe bereid je de kokosballetjes?
- Indien je dadels met pit hebt, verwijder dan eerst de pitten uit alle dadels.
- Laat de dadels 15 in water weken.
- Hak de noten in kleinere stukjes met een keukenmes.
- Doe de gehakte noten, kokosolie, cacao en chiazaad in de blender of keukenmachine en mix alles goed fijn.
- Voeg vervolgens de (ontpitte) dadels erbij en mix nog een keer.
- Schep alle ingrediënten in een kom en laat 10 minuten staan.
- Maak er vervolgens balletjes van en rol de balletjes door de geraspte kokos tot ze goed bedekt zijn.
- Leg de balletjes een uur (of langer) in de koelkast.
TIP
Je kan de kokosballetjes ook invriezen, zo zijn ze langer houdbaar!