Wij maken gebruik van cookies

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik begrijp het

Recept – Overheerlijke courgette brownies (zonder gluten en lactose)

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 140 gram kokosolie
  • 75 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 75 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte courgette
  • Snufje zout
  • 1 bakblik van 18×18 (of iets groter) / ovenschaal 

Bereidingswijze
Week de ontpitte dadels voor ongeveer 20 minuten (langer mag ook, dan gaat het mixen nog makkelijker). Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en vet je ovenschaal/bakblik in zodat het beslag niet aan de randen blijft plakken. Snij de dadels in wat kleinere stukjes en rasp de courgette. Meng de dadels samen met de kokosolie en eieren in een blender of keukenmachine. Voeg daarna de amandelmeel, cacao, snufje zout en bakpoeder toe en mix dit nogmaals totdat het mooi gemengd is. Roer tot slot de walnoten en de courgette erdoor. Doe het mengsel in het bakblik en bak voor ongeveer 30 minuten. Laat de brownies even 5-10 minuten afkoelen in de oven, voordat je ze uit het bakblik haalt. 

Eetsmakelijk! 

Tip: vervang de walnoten voor cranberry’s of gebruik geraspte kokos door het beslag!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×